Alergija na hrano in ostalo – znaki in simptomi #MojLaboratorij Medicare PLUS

Alergija na hrano, alergija na trave, cvetni prah, na kozmetiko, zdravila? Vse, kar ste hoteli izvedeti o alergijah.

Sicer pa se vzroki za pojav alergij različni. Alergijo najlažje prepoznamo tako, da spremljamo simptome. In v kolikor se simptomi pojavijo takoj (praviloma v roku ure, potem ko smo bili v stiku z alergenom), lahko govorimo o alergiji.

Razlika med alergijo na hrano in intoleranco na hrano:

Simptomi alergije običajno obsegajo otekanje grla, srbenje, koprivnico, ekcem, lahko tudi atopijski dermatitis, oteženo dihanje, prebavne težave. Najbolj pogosto se alergije pojavljajo pri majhnih otrocih, saj se takrat imunski sistem še razvija, zato običajno večina alergij izzveni nekje do otrokovega 5 leta.

Otroci so najpogosteje alergični na mleko, sojo, pšenico, oreščke in jajca. Alergijo odkrijemo z opazovanjem, z obiskom alergologa, ki pa vas bo po potrebi napotil tudi v laboratorij. Pri nas odkrivamo morebitno prisotnost protiteles IgE, ki so značilno povišana pri alergijskem odzivu.

V videu predstaviva tudi ostale alergene, ki lahko povzročajo alergijo, izvedeli pa boste tudi, da ste lahko alergični tudi na telovadbo.

Sicer pa se s testiranjem alergij in testiranjem v diagnostičnem laboratoriju Medicare PLUS veliko ukvarjamo, zato, če vas zanima več se naročite na kanal ter spremljajte kanal #MojLaboratorij oziroma obiščite stran:
_____

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih:

FB:
IG:
G+:

Spremljajte tudi objave na omrežjih z #mojlaboratorij

_____

Glasba, uporabljena v tem posnetku:

Always (Vlog Music) by Dj Quads
Music promoted by Audio Library

Alergija na hrano in ostalo – znaki in simptomi #MojLaboratorij Medicare PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *